19-6-2009: vandaag 11 jaar geleden schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel, ik zie mezelf er nog naar buiten lopen met een gierend hart van enthousiasme. Een jaar geleden bij mijn 10 jarig jubileum maakte ik voor deze mijlpaal een kleine bedel die voor mij symbool staat voor het pad wat ik in de voorgaande jaren volgde. Met veel plezier vertel ik je vandaag over het verhaal achter de bedel.

11 jaar, wat is het een pad geweest... ik gaf mijn toffe fulltime marketing baan op om mijn makers-hart te volgen, sprong in een heel eng diepe van financiele onzekerheid en werkte harder dan hard om mijn bedrijf te laten slagen. Mijn bestellingen groeiden en ik verhuisde naar Londen, huurde voor het eerst een studio en in die gave wereldstad haalde ik vervolgens ook mijn diploma’s. Mijn bedrijf maakte een enorme sprint, ik nam personeel aan, verhuisde terug naar Nederland en besloot na een paar jaar ook weer in mijn uppie verder te gaan omdat ik besefte dat ik een echte maker ben en geen manager. Ik opende een pracht van een atelier aan de rand van het centrum van Tilburg, huilde toen de bestellingen aan het begin van Corona stil vielen maar herpakte me toen alles in mei weer terug ging draaien. Ik doe mijn ding, elke keer als ik mijn atelier instap denk ik “hier hoor ik te zijn” 😊

Zoals je weet vind ik het super belangrijk je hart te volgen en te doen wat je echt leuk vindt. Daarin je vleugels durven open staan, bijsturen en de fijnste wind volgen. Niet bang zijn, af en toe een duikvluchtje maken en toch weer terug naar die horizon. Inmiddels 11 jaar alweer.

Ik heb ongelofelijk veel geluk dat ik dagelijks dit prachtige werk mag verzetten voor zoveel lieve mensen. Juist mijn tak van sieraden gaat niet om zomaar een mooi-maker maar om de verhalen erachter, de fijne en inspirerende mensen die ik erdoor mag ontmoeten en de veelzijdigheid van het runnen van een eenmanszaak. Ik had 11 jaar geleden nooit durven dromen dat ik hier vandaag zou staan. Mijn dromen kwamen uit en daar ben ik me bewust van en enorm dankbaar voor.

Om mijn jubileum vorig jaar te vieren maakte ik klein maar bijzonder jubileum-sieraad in samenwerking met de mega getalenteerde heldin Tishya Oedit (Instagram.com/tishyaoedit). Een gedicht, illustratie en armbandje dat draait om je vleugels uitslaan, vertrouwen hebben en balans vinden. Ik hoop dat je hem mooi vindt en hij je net zoveel power zal geven als dat hij mij doet.

Waar ik over de volgende 11 jaar sta... ik heb werkelijk waar geen idee. Ik hoop te blijven doen waar ik gelukkig van word: maken en mensen blij maken. Ik proost, op 11 jaar passievol ondernemen, genieten van de vlucht en op jullie als trouwe volgers! Proost, op geluk! 😘

Liefs,
Maaike

Ps: je vindt de serie Vleugels hier > 
  Maaike     19-06-2020 09:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.