Je kunt je het nu niet meer voorstellen, maar wat eens een druk bezochte kroeg was uit begin 1900 is nu mijn strakke en lichte atelier. Het idee dat mensen dansend met een borrel op deze vierkante meters stonden maakt me vrolijk. Na in Londen te hebben gewoond en gewerkt ben ik terug in de stad waar mijn loopbaan ruim 15 jaar geleden begon, de ruwe diamant van Nederland, het altijd bruisende en creatieve Tilburg. Je vindt me een beetje verstopt aan de rand van het centrum, in een fijn licht winkelpandje. Samen met mijn man kocht ik het pand zo'n 5 jaar geleden waarna we het volledig stripten en opnieuw opbouwden. Een atelier wat detailhandel als bestemming draagt maar waar ik bovenal met veel plezier dagelijks zelf achter de werkbank zit. 

Korte Nieuwstraat 15 
5014 HA Tilburg

Mijn atelier is open op afspraak op maandag, dinsdag en donderdag. Omdat ik veel aanvragen krijg voor eigen ontwerp maatwerksieraden geldt hiervoor helaas een aardige wachtlijst, plan je graag een afspraak in dan hoor ik het uiteraard graag. 

Let op: de Korte Nieuwstraat bevindt zich in een betaald parkeren gebied. Je kunt er zowel met parkeer-apps zoals Parkmobile betalen als bij de parkeerautomaat met pin. De parkeerautomaat staat net om de hoek in de Koestraat en je dient hiervoor je kenteken in te geven. 

Parkeerinformatie
- Parkeervakken Korte Nieuwstraat: betaald, meestal voldoende parkeergelegenheid. 
- Parkeervakken NS Plein: betaald, voldoende parkeergelegenheid. 
- Parkeervakken Koestraat (net om de hoek vind je ca. 10 parkeervakken bij Park de Horion): betaald, ruim voldoende parkeergelegenheid. 
Tips in Tilburg
Zeer geregeld ontvang ik mensen vanuit het hele land die een bezoekje of workshop in mijn atelier combineren met een dagje of weekendje Tilburg. Het imago van de lelijke stad tussen Breda en Den Bosch verdwijnt gelukkig enigszins en daarvoor komt een stad terug waar extreem veel te beleven valt. Graag geef ik je hierbij wat tips over wat meer te doen in mijn bruisende stad. 

Lunchen, Tilburg zit bommetje vol leuke koffie-lunch-adresjes dus je zult niet snel verkeerd zitten. Mijn favoriete adresjes zijn:
- De Carpacciobar, zeg 1 minuutje lopen van mijn atelier - letterlijk bij mij om de hoek en zo goed als iedereen die hier geweest is wil accuut terug... dit is een plek om verslaafd aan te raken. Je vindt er naast sublieme rundercarpaccio ook zalige tonijn-carpaccio en zelfs super lekkere bieten-carpaccio (zegt iemand die niet van biet houdt dus dat zegt iets over de kwaliteit ;)). https://www.decarpacciobar.nl/
- Smeer 'm, op enkele minuten lopen van mijn atelier (alleen maandag tot en met vrijdag): Burgemeester Broxlaan 8-84. http://smeer-m.nl.
- Buutvrij Koffiecafe, net wat verder lopen maar een heerlijk creatief koffie-cafe wat mij keer op keer vrolijk maakt : Stationstraat 49. http://buutvrijtilburg.nl. Broodje truffelious is zooo lekker ;)
- Aan de andere kant van het stadscentrum maar wel een hele fijne vibe vind je bij Locals: Heuvelstraat 128. http://locals-tilburg.nl.  
- Gaan de kinderen mee, dan is Cafe Ovide echt de plek waar je moet wezen, geen locatie meer relaxt om je kroost rond te laten rennen en je je niet opgelaten of bezorgd hoeft te voelen: Tuinstraat 49-01. https://cafeovide.nl/

Hapje eten, als Brabantse Bourgondiër kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze adresjes op een paar minuutjes lopen zijn om te smullen: 
- RAW, dit restaurant/ eetcafe vind je vlakbij in de industriële spoorzone. Het eten is puur en verrukkelijk. Iedereen die ik ermee naar toe neem wil er nog eens naar terug, onze aanrader: biefstuk in jus. Het adres Burgemeester Broxlaan 79-8. http://www.raw013.nl (Reserveren is hier wel aan te raden)
- La Cubanita, een bommetje vol restaurantje in mexicaanse/cubaanse sferen met heerlijke tapas gerechtjes. Telegraafstraat 1. https://www.lacubanita.nl/tapas-tilburg (Reserveren is hier een must)
- Sushi, in Tilburg zit op elke hoek wel een sushi restaurant dus sushi missen doe je hier niet snel. Mijn favorieten op loopafstand zijn Sumo (Heuvel 25 http://restaurantsumo.com, of Mo-Jo sushi (Heuvelring 90 http://ww.mo-jo.eu).
- Zit je niet aan een budget dan is voor mij Taste een absolute winnaar. Een restaurant waar je bij elke hap denkt dat dit de hemel is, en extra handig het Mercure hotel zit er pal boven. Heuvel 27. https://taste-tilburg.nl/
- Net wat verder lopen maar de wandeling waard: Eethuis 20. Een heerlijke sfeer en vooral overheerlijk eten. Piushaven 20B. https://www.eethuistwintig.nl/

Absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer je wat meer tijd hebt; museum De Pont, het Textielmuseum, de nieuwe bibliotheek, Natuurmuseum Brabant, de Beekse Bergen, of zelfs de Efteling vind je op 15 minuten rijden.Onze site gebruikt cookies voor optimaal gebruik van de site, we slaan geen persoonlijke gegevens op.