Licht Turkoois geboortering December
Licht Turkoois geboortering December
0 Review | Review toevoegen
Anders dan alle anderen, een edelsteen die zijn sporen heeft verdiend. De turkoois is een edelsteen van inzicht en geluk.

Verzendkosten

€ 0,00

Levertijd

ca. 4 weken

€ 79,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Anders dan alle anderen, een edelsteen die zijn sporen heeft verdiend. Een turkoois bestaat namelijk met en zonder matrix, waarmee wordt bedoelt dat de edelsteen een zwart lijnen patroon heeft. Dit lijnenpatroon is soms maar een klein stukje van de steen en soms meer aanwezig, juist dat unieke maakt de steen extra bijzonder. Uiteraard zijn alle turkoois edelstenen die ik gebruik natuurlijke turkoois dus echt uit de aarde gewonnen.

Van oudsher heeft elke geboortemaand een geboortesteen. Waar de mythe exact vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar een van de verhalen is dat strijders vroeger alle 12 geboortestenen op hun borstplaat droegen, als bescherming het jaar rond. In de collectie Licht heb ik gebruik gemaakt van de 12 edelstenen behorende bij elke geboortemaand. Daarnaast staan de steentjes voor eigenschappen, zie het als een affirmatie als kracht of herinnering. De Licht ringen staan symbool voor degene die je altijd bij je wilt dragen of voor een steuntje in de rug wanneer je het kunt gebruiken. 


De turkoois is cabachon geslepen, wat betekent dat de steen plat aan de onderzijde is en bol aan de bovenzijde. Hij staat naast december symbool voor positieve energie, inzicht en geluk. Deze krachten zijn uiteraard nooit bewezen maar de affirmatie alleen maakt de steen extra bijzonder.

Tijdloos design in .925 zilver
4 mm cabochon turkoois
Extra sterk vanwege zijn 2.3 mm breedte
Volledig handgemaakt in eigen atelier


Note: sommige turkoois is meer blauw, andere juist weer meer mintgroen. Ik probeer altijd een middentint te kiezen en kijk naar eventueel de combinatie met andere aanschuifringen. Heb je een voorkeur geef dit dan aan bij het veld opmerkingen en ik probeer er rekening mee te houden.


Je ringmaat (of eigenlijk ringmaten)
Veel mensen denken dat ze 1 ringmaat per vinger hebben maar je ringmaat is afhankelijk van de breedte van de ring die je draagt. Bestel een ringmaatje om zeker te zijn van je ringmaat of kijk even hier voor uitgebreide informatie over ringmaten > ringmaten

Wil je zeker zijn van de juiste ringmaat, bestel dan een ringmaatje >

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Materiaal
.925 zilver
Afmetingen
2.3 mm x 1.5 mm, buitenzijde vlak, binnenzijde half rond
Edelsteen
4 mm natuurlijke turkoois met matrix