Al die hamers, vijlen en zelfs solderen met vuur: gaat jouw hartje er ook sneller van slaan? Tijdens de halve dag workshop leer ik je hoe je helemaal zelf van A tot Z echt zilver gaat smeden, of eigenlijk goudsmeden en het verschil vertel ik je samen met 101 andere weetjes over het vak, de metalen en gereedschappen tijdens de workshop. Je gaat gegarandeerd naar huis met een super professioneel gemaakte ring en niet onbelangrijk: een mega glimlach op je gezicht!

Wat houdt de workshop in?
Dit is een workshop die je een waar feestje kunt noemen, en ik geef je alvast mee dat de workshop lichtelijk verslavend is ;). Jij gaat helemaal zelf een persoonlijke ring met of zonder steen smeden waarbij je allerlei informatie krijgt over zilver, de bewerkingen, het smeden, uitleg over edelsteentjes en gaan jullie stuk voor stuk naar huis met je eigen creatie van echt zilver. 

Tijd: 13.00u - ca. 18.00u
Locatie: Tilburg, Korte Nieuwstraat 15

What's in the game?
Je maakt gedurende halve een dag 1 ring. Je kunt de keuze maken uit de volgende opties:
- een aanschuifring met symbool of initiaal
- een aanschuifring met een edelsteentje (inclusief cabochon geslepen steentjes, alleen voor een facet geslepen steen vraag ik een toeslag van 15,-. 95% van alle stenen waaruit je kiest zijn cabochon geslepen) 
- een aanschuifring met een klompje goud of zilver aan de bovenzijde gesoldeerd, van zelf meegebracht zilver of goud wat je zou omsmelten tot een bolletje
- een aanschuifring met zelfgetekend hartje.
Eerlijk toegegeven; dit is het moeilijkste deel van de workshop: de keuze maken wat voor ringen je gaat maken :)!

Hierna ga je de ring vormen, smeden, schuren en afwerken precies zoals jij je ring graag wil hebben. Bolletjes ring of vlakke band? Mat of lekker glanzend? Een klein steentje of juist een joekel? Het is helemaal aan jou! De workshop wordt gegeven in een klein klasje van 6 personen zodat ik met elk van jullie rustig mee kan kijken en alles uitgebreid kan uitleggen. Elke deelnemer krijgt zijn eigen goudsmid-werkbank toegewezen en maakt gebruik van professioneel gereedschap. 

Wat kost dit feestje?
Deze prachtige herinnering incl. 1 prachtige ring kost je 80,- (bij de keuze voor een facetsteentje betaal je op de dag zelf 15 euro bij). De workshop is verder all-inclusive: alles wat je nodig hebt voor je echt zilveren ring en uiteraard verzorg ik lekkere hapjes en sapjes.

Let op, belangrijke regeltjes 
De prijs van deze workshop wordt gebaseerd op een klasje van 6 personen. Over het algemeen geef ik 2 a 3 workshops per maand, dus de plaatsen in mijn agenda zijn beperkt en de vraag erg groot. Sommige mensen wachten een half jaar op een plekje vandaar dat kosteloos annuleren alleen kan tot 3 weken voor de workshop. Daarna ontvang je een kadobon ter waarde van het betaalde workshop-bedrag die je kunt besteden in de webwinkel of je mag iemand anders in jouw plaats laten gaan (sorry helaas kan ik geen rekening houden met ziekte of verdrietige omstandigheden, dit is zeer-zeker niet vervelend bedoeld maar wel eerlijk). 

Waan jij jezelf straks een echte goudsmid? Voorkennis is niet nodig, dus wie weet zie ik jullie binnenkort in mijn studio. Leuk, leuk, leuk!

Nynke: "Zondag mocht ik dan eindelijk mijn eigen aanschuifring maken: wat een leuke en bijzondere ervaring was dit! Maaike vertelt bevlogen over haar passie en loodst je door alle stappen heen. Ze kijkt met haar deskundige oog mee of je op de goede weg zit en stuurt je liefdevol aan. Af en toe helpt ze je de puntjes op i te zetten. Ongelooflijk hoe je van een ‘staafje’ zilver zo iets moois kunt maken: het zal je beroep maar zijn! Maaike, het was erg leuk je een keer te ontmoeten, hopelijk ga je nog heel veel mensen net zo blij maken als ik!


Onze site gebruikt cookies voor optimaal gebruik van de site, we slaan geen persoonlijke gegevens op.