Stel je toch eens voor: je eigen zilveren ringen smeden als een echte zilversmid! Of eigenlijk goudsmid, en tijdens de workshop leer je het verschil tussen goud- en zilversmeden. Hoe vet is dat?! Ben jij ook zo gek op aanschuifringen en lijkt het je nog veel gaver zelf eens op mijn kruk te komen zitten en het hamertje in eigen hand te nemen? Dat kan! Tijdens een super gezellige dag maak je zelf 2 persoonlijke ringen in echt zilver. 

Wat houdt de workshop in?
Dit is een workshop voor VIPs, je maakt namelijk niet 1 maar zelfs 2 ringen en vanwege de extra tijd in deze workshop heb ik meer tijd om je de extra kneepjes van het vak te laten zien en je alles te vertellen over de wondere wereld van edelstenen. Jij gaat helemaal zelf 2 persoonlijke ringen smeden waarbij je allerlei informatie krijgt over zilver, de bewerkingen, het smeden, uitleg over edelsteentjes en gaan jullie stuk voor stuk naar huis met je eigen creatie van echt zilver. Deze workshop is inclusief een zalige lunch van De Carpacciobar (geen nood voor vegetariërs of zwangere dames, want ze maken ook overheerlijke groente carpaccio ;)). 

Tijd: 10.00u - ca. 18.00u
Locatie: Tilburg, Korte Nieuwstraat 15

What's in the game?
Je maakt gedurende de dag 2 ringen. Je kunt de keuze maken uit 2 van de volgende opties, dat mogen 2 dezelfde zijn maar ook 2 verschillende ringen:
- een aanschuifring met symbool of initiaal
- een aanschuifring met een edelsteentje (inclusief cabochon geslepen steentjes, alleen voor een facet geslepen steen vraag ik een toeslag van 15,-. 95% van alle stenen waaruit je kiest zijn cabochon geslepen) 
- een aanschuifring met een klompje goud of zilver aan de bovenzijde gesoldeerd, van zelf meegebracht zilver of goud wat je zou omsmelten tot een bolletje
- een aanschuifring met zelfgetekend hartje.
Eerlijk toegegeven; dit is het moeilijkste deel van de workshop: de keuze maken wat voor ringen je gaat maken :)!

Hierna ga je de ringen vormen, smeden, schuren en afwerken precies zoals jij de ringen graag wil hebben. Zwarte of blanco letter, gepolijst, mat of lekker glanzend? Een klein steentje of juist een joekel? Het is helemaal aan jou! De workshop wordt gegeven in een klein klasje van 6 personen zodat ik met elk van jullie rustig mee kan kijken en alles uitgebreid kan uitleggen. Elke deelnemer krijgt zijn eigen goudsmid-werkbank toegewezen en maakt gebruik van professioneel gereedschap. 

Wat kost dit feestje?
Deze prachtige herinnering incl. 2 prachtige ringen kost je 129,- (bij de keuze voor een facetsteentje betaal je op de dag zelf 15 euro bij). De workshop is verder all-inclusive: alles wat je nodig hebt voor je echt zilveren ring, een lunch van De Carpacciobar en uiteraard verzorg ik lekkere hapjes en sapjes.

Let op, belangrijke regeltjes 
De prijs van deze workshop wordt gebaseerd op een klasje van 6 personen. Over het algemeen geef ik 2 a 3 workshops per maand, dus de plaatsen in mijn agenda zijn beperkt en de vraag erg groot. Sommige mensen wachten een half jaar op een plekje vandaar dat kosteloos annuleren alleen kan tot 3 weken voor de workshop. Daarna ontvang je een kadobon ter waarde van het betaalde workshop-bedrag die je kunt besteden in de webwinkel of je mag iemand anders in jouw plaats laten gaan (sorry helaas kan ik geen rekening houden met ziekte of verdrietige omstandigheden, dit is zeer-zeker niet vervelend bedoeld maar wel eerlijk). 

Waan jij jezelf straks een echte goudsmid? Uberhaupt benieuwd naar het verschil tussen een zilversmid en een goudsmid? Voorkennis is niet nodig, dus wie weet zie ik jullie binnenkort in mijn studio. Leuk, leuk, leuk!

Jannien: "Een groot feest! Zo kijk ik terug op de workshop die ik bij Maaike volgde. Het was de eerste keer dat ik dit ging doen, maar Maaike gaf mij direct het gevoel dat het helemaal goed ging komen. What you see, is what you get! Ik volg Maaike al geruime tijd op social media en wat ik daar lees, zag ik zaterdag. We hebben erg gelachen, het was ontspannen en leerzaam. Dit maakt de bijzondere ringen die ik maakte, extra speciaal. Ik kom zeker nog een keer (of meerdere keren) terug! ❤️


Onze site gebruikt cookies voor optimaal gebruik van de site, we slaan geen persoonlijke gegevens op.