Top

• Puntjes van Licht.

Puntjes van Licht.


Dinsdag 9-10-2018

Hoe noem je iets wat jou laat stralen? Wat staat voor je kleine of grote helden, of juist voor iets wat je wilt aanwakkeren of 

een beetje op wilt vertrouwen? Licht. Het bruist, het straalt, het geeft leven, het is er altijd, het geeft energie en warmte en je kunt er altijd op vertrouwen dat het er morgen weer zal wezen. Precies dat wilde ik graag onderstrepen bij mijn nieuwe serie ringen.


Licht, puur natuur.
Tijdens de opening van mijn work.shop introduceerde ik de nieuwe serie ringen die onderdeel uitmaken van de aanschuifringen 'RemembeRings'. Het zijn kleine lieve ringen met een enorme betekenis, gekoppeld aan de maanden van het jaar middels de zogenaamde geboortestenen. Stuk voor stuk halfedelsteentjes en edelsteentjes, puur uit de natuur. Ik sta bij elk steentje weer verstelt dat de natuur dit gewoon serieus kan creëren zonder dat er een laboratorium aan te pas komt. Helemaal als je er een loep op zet, jongens toch elk steentje heeft echt een eigen karakter en wil. De steentjes zijn met zorg geslepen en hebben daarom een prachtige fonkeling of glans. Ze zijn subtiel maar stralend, precies voor hetgeen dat jij uit wilt lichten. Nieuw leven, nieuw licht is dan ook niet alleen geboorte maar zoveel meer dan dat. 

De achtergrond van geboortestenen. 
Van oudsher heeft elke geboortemaand een geboortesteen. Waar de mythe exact vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar een van de verhalen is dat strijders vroeger alle 12 geboortestenen op hun borstplaat droegen, als bescherming het jaar rond. Bij mijn zoektocht naar de betekenis van de geboortestenen heb ik gebruik gemaakt van 5 boeken over (half)edelstenen. Zou het steentje echt die bepaalde krachten bezitten? Heel eerlijk: ik weet het niet. Maar persoonlijk vind ik juist de affirmatie bijzonder, doordat het steentje voor mij ergens voor staat zorgt dat ik er kracht uit put en zo werkt het dus eigenlijk sowieso. Mooi he? Hierbij een overzichtje van alle steentjes met waar deze schatjes voor staan: 

(klik op de foto om door te klikken naar de betreffende ring) 

Ik hoor eigenlijk wekelijks van jullie dat je me niet alleen volgt om mijn sieraden maar ook om het pad wat ik afleg (lief!!), dat het je inspireert. Ik hoop dan ook dat de nieuwe Licht-ringen ook voor jou een klein puntje licht gaan zijn. Ik wens het je! 

Liefs,9-10-2018 door Maaike | licht, ringen, edelstenen, halfedelstenen, geboortestenen, geboortemaanden, granaat, amethist, aquamarijn, aquamarine, diamant, top wesselton, 0.08kr, smaragd, maansteen, robijn, peridot, saffier, opaal, citrien, turkoois

Comments