Top

 • MmePomm 2.0

We stellen koers bij, tijd voor MmePomm 2.0

Vrijdag 14-10-2016

Hoe verdeel ik mijn tijd? Wat is een juiste balans tussen werk en privé? Wat wil ik nu écht? Vragen die je anno 2016 overal voorbij ziet komen en vast ook wel eens door jouw gedachten zijn gegaan. Het 30ers en 40ers dilemma las ik laatst ergens in een tijdschrift. Afgelopen jaar gingen die vragen in ieder geval continu door mijn gedachten. Zoals je wellicht weet heb ik een paar maanden geleden een prachtig klein kereltje op de wereld mogen zetten. Die verandering verplichte me MmePomm eens opnieuw onder de loep te leggen, wat wil ik en hoe wil ik dat? De uitkomst was tijd voor verandering, verdieping in plaats van verbreding. Ik moest even wennen aan die gedachte maar uiteindelijk vond ik nu al veel geluk in die beslissing. Graag deel ik vandaag in dit openhartig blogje welke koers ik in ga slaan en wat dat betekent voor de sieraden van MmePomm. 

Mijn bedrijf bestaat inmiddels ruim 7 jaar en heb ik vanaf nul met veel bloed, zweet en ik durf gerust te zeggen ook met veel tranen opgebouwd tot een bedrijf waar ik super trots op ben. Mijn werk is mijn leven, ik adem MmePomm en overdrijf niet als ik zeg dat mijn grootste passie mijn werk is. Zielsgelukkig ben ik als ik achter mijn werkbank zit. Maar of ik nu wilde of niet, 50 a 60 uur per week blijven werken zoals voorheen is niet reëel met een baby in huis. Dus tijd voor verandering, bijschaven en bijstellen van doelen. Keuzes maken. Kak wat was dat lastig. Ik ben praktisch ingesteld, dus wanneer ik een doel heb zie ik de stappen al voor me "zo ga ik het doen". Echter werkte het dit keer vreemd genoeg niet zo. Overzien hoe ik mijn leven opnieuw vorm moest geven lukte op een of andere manier niet. En soms helpen dan juist een intens verdrietige ervaringen om alles weer helder te zien. Mijn zoontje kreeg niet de vrolijke start waar je als kersverse mama van droomt en wanhopige momenten in het ziekenhuis volgden. En hoe cliché ook dan besef je ineens waar het allemaal om gaat. Liefde, passie, gezondheid en daarmee geluk. Tenminste zo geldt dat voor mij. Sieraden maken maakt me intens gelukkig maar zo'n 32 uur in de week werken is ook oké, het roer moest om.

7 jaar lang verkocht ik sieraden van onedele metalen, de armbanden met slagletterplaatjes van zink en natuurlijk de o-zo-populaire slider-armbanden, allemaal zitten ze in mijn hart. Ruim 6000 bestellingen met daarin 18.000 pommetjes mochten we maken. Het meest gelukkig word ik echter van de sieraden waar ik slechts 20% van mijn tijd in kon steken, het maken van echt zilveren en gouden sieraden met nog meer diepgang. Daarvoor ging ik een aantal jaar geleden terug de schoolbanken in om het ambacht van goudsmeden te leren. Dat is dan ook de weg die ik voor MmePomm in sla, ik heb besloten het segment onedele sieraden in MmePomm te stoppen en me puur te focussen op sieraden in zilver en goud. Alle zilveren ringen, bangles, armbanden en vingerafdruk-sieraden zullen dus blijven maar daarentegen nemen we afscheid van de normale slagletterarmbanden, kralenarmbandjes, mannenarmbanden en jep.... ook de categorie sliders. "Aaaah wat doe je nu Maaike!!" hoor ik je denken en was ook vaak de reactie van menigeen waar ik het nieuwtje de laatste tijd tegen vertelde. Ik zal het segment zeker gaan missen maar hiervoor komen weer prachtige andere sieraden in de plaats waarvan ik de ontwerpen al jaren op de plank heb liggen maar geen tijd vond ze te introduceren. YES ik heb er juist mega veel zin in! 

Samengevat wordt het assortiment Pommetjes smaller maar dieper. Afstand doen van 80% van het MmePomm assortiment betekent ook dat ik MmePomm weer zonder personeel zal gaan runnen. Dat was een enorm lastige beslissing, spannend en eng maar geeft ook weer veel rust. Ook de verkoop via BlendUT in Utrecht zal helaas ophouden per 1 november. Poeh het klinkt wellicht allemaal wat zwaar, maar hopelijk lees je juist het enthousiasme wat ik voel over de weg die ik in sla. Wat o-o-oh ik kan niet wachten de website meer chique te maken, weer een stapje volwassener en ik weet zeker je enorm blij te maken met een sieraad wat je niet 3x per jaar koopt maar wel een sieraad wat je je leven lang met enorm veel liefde kunt dragen. 

Cheers, op kiezen voor geluk, op de toekomst!


Liefs,


Ps: komende zondag start de MEGA UITVERKOOP en ontvang je 30% korting op alle sieraden van onedel metaal. Om mezelf niet acuut overspannen te maken zal ik de komende 4 weken elke week 1 segment in de uitverkoop zetten, elke zondagochtend om 9.00u. 16 oktober start ik met de categorie slagletterarmbanden van onedel metaal, 22 oktober de categorie mannenarmbanden, 30 oktober de categorie combi-armbandjes waaronder de kralenarmbandjes en last but not least 6 november de categorie sliderarmbanden! Zet je alarm vast elke zondag op 9u en hopelijk zie ik je dan!

14-10-2016 door Maaike | persoonlijk, keuzes, toekomst


Comment Form is loading comments...