Top

Onderhoudsadvies

Zoals je weet worden alle producten in onze webshop met buitengewone aandacht en heel erg veel liefde gemaakt. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in de gemiddelde bestelling bij MmePomm ruim een uur werk steekt. Natuurlijk is ons doel dat jij zo lang mogelijk van jouw sieraadje kunt genieten. Onze MmePomm-lijn bestaat uit onedele metalen, wat betekend dat deze materialen zullen verkleuren door de Ph waarde van je huid. We leggen je graag uit hoe dit proces ontstaat èn wat je er eventueel tegen kunt doen. 

De zuurgraad van je huid, wat is dat eigenlijk?
PH is de afkorting voor de zuurgraad (ook wel zuurtegraad genoemd) van je huid. Alles wat water bevat, heeft ook een pH-waarde. Ieders pH waarde van de huid is anders, er zijn namelijk een groot aantal factoren van invloed op je pH waarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cosmetische producten, je leeftijd, voeding, roken, water, zwangerschap en zon. Ook kan je pH waarde dus na verloop van tijd veranderen. 
Hoe vervelend dit ook is, tast deze zuurtegraad de bovenste laag van alle onedele metalen aan, dus ook deze van MmePomm sieraadjes. Hierboven las je al dat ieders pH waarde anders is en zodoende zal het verkleuren van je sieraadjes bij iedereen op een ander moment kan optreden. Uiteenlopend van een week tot ruim twee jaar of zelfs nooit, bij iedereen zal dit proces verschillen. Uiteraard is het ook afhankelijk van hoe vaak je het sieraad draagt en in welke omstandigheid, bijvoorbeeld op een zonnige maar vochtige zomerdag of juist in de winter wanneer je amper zweet.

MmePomm kwaliteit
MmePomm sieraadjes zijn niet zomaar sieraadjes zeggen we, en daar staan we ook volledig achter. Ons doel is dat jij zo lang mogelijk geniet van jouw persoonlijke sieraad. Wij doen ons uiterste best alleen de allerbeste fournituren en bedels te vinden. En geloof me, daar besteden we elke maand weer bijzonder veel aandacht aan. Er bestaan honderden soorten ringetjes en slotjes en écht we hebben er honderden getest getest. Onze ringetjes zijn bijvoorbeeld steviger dan gemiddeld waardoor je de bedeltjes in principe niet verliest, de slotjes zijn van zwaardere kwaliteit waardoor de veertjes in de slotjes niet 'lam' raken. En zo zoeken we telkens weer naar alleen de aller-beste materialen in dit segment. Helaas kunnen we echter het proces wat de zuurgraad met de onedele metalen doet niet tegen gaan en zal dit na verloop van tijd altijd optreden. We zijn hierin graag eerlijk, de normale MmePomm-lijn bevat geen zilver, goud of platinum dus de kwaliteit ligt op een ander niveau dan onze PommPremium-lijn. We hopen dat je dit begrijpt.

Wat kun je doen tegen verkleuren? 
1. de slagletterplaatjes van je sieraad (bij de slagletter-sliders is dit alleen het bovenste gedeelte) kun je oppoetsen met het bijgeleverde bolletje staalwol (LET OP: DOE DIT NIET BIJ DE POMM-PREMIUM-LIJN!). Wrijf zachtjes over het plaatje en je zult zien dat de aanslag al snel verdwijnt. Let op, dit is van toepassing op de plaatjes, niet op de fournituren of de behuizing van de sliders. 
2. probeer je juweeltje niet in direct contact te laten komen met parfum, spuit bijvoorbeeld eerst je parfum op je pols en doe pas daarna je sieraad om
3. doe je juweeltje af bij sporten of bij andere activiteiten waarin je wat meer zweet
4. bewaar je juweeltje niet in de badkamer
5. het liefste dragen we ons 'Pommetje' allemaal 24 uur per dag maar het beter er in de nacht heel eventjes afstand van te doen ;)
6. de onderzijde van de sliders kun je lakken met een heel dun laagje transparante nagellak
7. is je sieraadje wat erger aangetast doordat je zuurgraad echt een stukje hoger ligt of doordat je het sieraadje gewoon al een hele tijd draagt dan kun je het kettinkje en het slotje oppoetsen met een piepklein beetje tandpasta. Tandpasta? Jep tandpasta, we hebben het vaker dan eens getest en het werkt. Hierdoor zal het zilverkleurige toplaagje uiteraard niet terug komen maar hierdoor wordt de rode tint net een beetje lichter. Let alleen even op dat je met de tandpasta niet bij het leer van je armband komt. 

We hopen je meer inzicht te hebben gegeven in het proces van zuurgraad en wat we hier wel en niet aan kunnen veranderen. Heb je zelf nog een tip die je graag met Pomm-volgers zou willen delen? Mail ons dan gerust even en we nemen je tip op in dit artikeltje.