Top

Maat-tabel

Alles bij MmePomm is persoonlijk, van onze sieraden tot onze verpakkingen, van onze emailcommunicatie tot de informatie die we je graag geven over onze juweeltjes. Juist daarom vinden we het extra belangrijk dat het sieraad wat je besteld de juiste maat zal hebben zodat je er veel plezier van zult hebben. Hierdoor geven we je graag wat extra uitleg over onze maten, en hoe je deze het beste kunt opnemen. 

Het beste kun je de maat opnemen wanneer het niet te warm maar ook niet te koud is, hierdoor hou je namelijk wat meer of juist minder vocht vast en kan je maat erg verschillend zijn. 


DAMES-ARMBANDEN - LEER / SUEDE

Smalle pols, brede pols, gemiddelde pols? En wat is eigenlijk een gemiddelde pols? 
Veel mensen vergelijken de maat van een armband met een kledingmaatje, helaas is dat een verkeerde aanname. Iemand met kledingmaat L kan bijvoorbeeld makkelijk een polsmaat S hebben en ook omgekeerd. Wel is het inderdaad zo dat wanneer je wat aankomt je polsmaat inderdaad ook groter kan worden en bijvoorbeeld wanneer je in de zomer wat meer vocht vast houdt.

Voor de perfecte maat meet je even met een touwtje je polsomtrek daar waar je de armband graag wilt hebben en check in onderstaande tabel welke maat voor jou het beste zou zijn:
Maattabel dames-armbanden:

Polsomtrek Geadviseerde maat armband
ca. 14,5 cm XS ca 16,5 cm
ca. 15,5 cm S ca. 17,5 cm
ca. 16,5 cm M ca. 18,5 cm
ca. 17,5 cm L ca. 19,5 cm
ca. 18,5 cm XL ca. 20,5 cm


Alle slagletterarmbanden met suede hebben een verstelbaar kettinkje, zodat je de armband iets strakker en losser kunt zetten naar je wens.
 


POMM PREMIUM - ZILVEREN BANGLES

Het opmeten van een bangle-maat komt erg precies. Dit komt omdat iemand met een smalle pols toch een brede hand kan hebben en hierdoor een grotere maat zou nodig hebben. Omdat een bangle geen sluiting heeft is het belangrijk dat de bangle prettig over het breedste deel van je hand kan schuiven. Hierdoor hebben al onze bangles een afgeronde binnenzijde zodat hij prettig aan en af te doen is. Het opmeten van de juiste maat doe je alsvolgt: 


 

Stap 1. Verzamel de benodigdheden: liniaal, schaar, bolletje stevig touw, bij voorkeur in de dikte van de bangle
Stap 2. Zoek het breedste punt van je hand, dit punt ga je namelijk opmeten.
Stap 3. Draai het touw om het breedste gedeelte van je hand. Let op dat je het touw niet te strak trekt maar zeker ook niet te los houdt.

Stap 4. Knip het touwtje af op het punt waar het elkaar kruist.
Stap 5. Meet het touwtje op en vergelijk de maat in de tabel hieronder. 

 

Lengte touwtje Geadviseerde maat armband
ca. 17,5 cm XS ca 16,5 cm
ca. 18,5 cm S ca. 18,5 cm
ca. 20 cm M ca. 20 cm
ca. 21,5 cm L ca. 21,5 cm
ca. 23 cm XL ca. 23 cm

Let op: gebruik je een dunner touwtje, rond dan altijd af naar boven!POMM PREMIUM - ZILVEREN RINGEN

Om het ons 'makkelijk' te maken wordt in Europa gewerkt met verschillende ringmaten: de Duitse maat, de Britse maat, de Franse maat, de Italiaanse maat en ook nog een Europese maat. Omdat onze eigenaresse Maaike haar opleiding tot Jewellery Manufacturer&Designer in Londen heeft gevolgd en volbracht kiezen we ervoor om te werken met de Britse maatstaven. Wellicht weet je al welke ringmaat je hebt, in dat geval kun je de ringmaat opmeten en vergelijken met de tabel hieronder. Heel af en toe wordt er in Nederland gesproken over een Nederlandse maat, deze is de diameter van de binnenmaat van een ring, vaak afgerond op hele cijfers. 

LET OP: een ringmaat is afhankelijk van de breedte van de ring en de dikte van het materiaal. Het kan dus zijn dat je om dezelfde vinger 3 verschillende ringen draagt en dat alle drie de ringen een andere maat zullen hebben. Het is daarvoor altijd raadzaam om ter controle de methode hieronder te volgen om extra goed te controleren dat hij zeker goed zal zijn. Let met het meten ook goed op dat je de ringmaat niet controleerd als je het koud hebt, je vingers zijn dan namelijk smaller en hierdoor zal de ring niet passen wanneer je vingers weer op de juiste temperatuur zijn. 

Ringmaten MmePomm
Brits (MmePomm) Binnenmaat Diameter Binnenmaat omtrek
Millimeters Millimeters
H 14,8 46,2
I 15,2 47,4
J 15,6 48,6
K 16,0 49,8
L 16,4 51,0
M 16,8 52,2
N 17,2 53,5
O 17,6 54,7
P 18,0 56,0
Q 18,4 57,3
R 18,8 59,0
S 19,2 59,9
T 19,5 61,1
U 19,9 62,4
V 20,3 63,7
W 20,7 64,9
X 21,0 66,1
Y 21,5 67,3
Z 21,9 68,5

Hoe kun je het beste je ringmaat opmeten voor een MmePomm ring? 
Stap 1. Verzamel de benodigdheden: een schaar, een liniaal, een stukje papier (bijvoorbeeld een A4tje) en een balpen of potlood.
Stap 2. Bij elke ring die we verkopen vermelden we de breedte van de ring, dus de kant die je ziet als de ring draagt. Knip een strookje papier die exact de breedte heeft die de ring heeft. Onze naam/datumring heeft bijvoorbeeld een breedte van 4 mm dus je knipt in dat geval een strook papier van 4 mm. 
Stap 3. Sta het strookje papier om je vinger en teken een streepje af waar de ring exact rond is (soms kan het handig zijn het strookje al wat korter te knippen)
Stap 4. Meet de lengte tot het streepje.
Stap 5. Je hebt nu de "binnenmaat omtrek" uit de tabel hierboven. Vergelijk deze met de tabel hierboven en je weet je maatje. Rond altijd liever af naar boven en niet naar beneden, anders zal de ring je vinger beknellen.