Top

 • Kusjes mam

Kusjes mam


Woensdag 22-11-2017

Het verhaal rondom deze bijzondere armband begon al een tijdje terug, eind januari afgelopen jaar toen Yvonneen haar zus in mijn atelier een workshop bij me volgenden. Aan het einde van de workshop deelden de meiden hun bijzondere verhaal van iemand de meer dan de wereld betekent. Ik heb inmiddels al veel herinneringssieraden mogen maken en ik meen het enorm oprecht wanneer ik het zeg dat het een enorm bijzonder is dat jullie deze verhalen met me delen. Ook het verhaal van Yvonne en haar zusje is er een wat ik denk ik nooit meer ga vergeten en ik het beste kan samenvatten met de woorden Pluk de dag.

Wat begon met een siliconen mal van een vingerafdruk die helaas niet zo goed gelukt was, werd een zoektocht om er toch een dierbaar sieraad van te maken. Verschillende technieken passeerden de revue om tot een geweldig gave armband te komen. Door deze zoektocht keken we samen naar wat er ook juist nog wél was, en zo ontstond ik een bijzonder stukje tekst, waarvan ik de waarde moeilijk in woorden uit kan leggen. We bedachten het handschrift te gebruiken in een armband, en kozen ervoor as in emaille subtiel juist aan de binnenzijde te verwerken zodat het dicht bij Yvonne's huid zou zijn en niet direct in het oog springend. 

Zo gezegd zo gedaan. Om hem helemaal perfect te maken kwam het kleine stukje tekst ook nog gegraveerd aan de binnenzijde van de armband. W-A-U-W. Wau-W. Wauwww. Dat is wat ik dacht toen ik hem voor de 3e keer polijstte om hem echt helemaal perfect glanzend te hebben, ik ging er stiekem van stralen. En zoals bij elk herinneringssieraad wat ik geheel op maat maak was ik erg benieuwd hoe de armband ontvangen zou worden. 

Vorige week was het moment van ontvangst daar, en de reactie die ik hierna ontving maakte me stil. Samengevat tal van prachtige woorden "wauw, kippenvel, topvrouw, fantastisch, gaaf, onwijs mooi, uniek, prachtig, trots, compleet, mega 
dankjewel" naar voren. Klinkt het heel cliché als ik zeg dat dit nu precies is waarom ik doe wat ik doe? Ik zeg altijd dat het niet alleen om het sieraad draait maar om het gevoel wat er in het sieraad zit, en dit is precies wat ik bedoel. Het moet kloppen. Waar het sieraad 
voor moet staan, dat wat belangrijk is, wat jouw verhaal verwoord, het proces, de liefde en het totaalplaatje. Dat samen maakt voor mij het persoonlijke ontwerp elke keer zo mooi...  k pluk de dag en voel me enorm bevoorrecht dit vandaag de dag te mogen doen, écht het mooiste vak van de wereld.

Yvonne, enorm bedankt voor je prachtige, bijzondere opdracht en dat ik je sieraad mocht delen! Ik wens je er heel, heel erg veel geluk van en veel lieve groetjes aan je zus!

Alle liefs,    
22-11-2017 door Maaike | handschrift, as in emaille, assieraad, as-sieraad, gravure, handschriftgravure


Comment Form is loading comments...