Top

7 Tips voor het nemen van een vingerafdruk in inkt

7 Tips voor het nemen van een vingerafdruk in inkt


    
(druk op de afbeeldingen voor een duidelijke vergroting)

Tip 1. Gebruik een wit vel en donker blauwe of zwarte inkt, dit zorgt voor een groot contrast en daardoor zie je de lijntjes beter. 

Tip 2. Was de handen eerst even of gebruik een lotion-doekje en laat je hand even drogen voor je de afdruk maakt zodat deze droog en schoon is. 

Tip 3. Gebruik een hard ondergrond onder het vel papier. 

Tip 4. Maak verschillende afdrukjes met weinig inkt, veel inkt en gemiddeld veel inkt. Elk inkt-kussen is anders en de hoeveelheid vochtigheid in het inktkussen is ook variabel, door verschillende testjes te doen heb je altijd een goede afdruk. 

Tip 5. Druk je vinger niet te hard op het papier, hierdoor krijg je namelijk een inktvlek en zie je weinig groefjes meer. 

Tip 6. Kijk even waar het 'hart' van je vingerafdruk zit, hiermee bedoel ik dat rondje wat het centrum van je vingerafdruk is. De meeste mensen hebben zo'n centrum in hun vingerafdruk en dit is altijd erg typerend voor een vingerafdruk. Je bent genegen de top van je vinger in het inktkussentje te drukken en zo een afdruk te maken maar het centrum zit vaak net wat lager. Leg je vinger dus zo plat mogelijk op het papier en niet in een hoek. 

Tip 7. Maak afdrukken van verschillende vingers, de ene vinger heeft namelijk meer groefjes dan de andere. Let ook op sneetjes of littekens want deze neem je mee over in de afdruk.