Top

EcoSilver

Zilver is een prachtig edelmetaal wat je leven lang mee kan gaan en waar je zodoende erg veel plezier aan zult beleven. Helaas worden edelmetalen vaak onder omstandigheden gewonnen die niet altijd goed zijn voor de mens en onze planeet. Hierdoor kiezen wij ervoor zoveel mogelijk te werken met Ecosilver, een 100% gerecycled alternatief voor sterling zilver (0.925). Ecosilver is zodoende duurder dan normaal zilver maar is gewonnen onder eerlijke omstandigheden en niet belastend voor onze planeet. 

Ecosilver heeft dezelfde kwaliteit en eigenschappen als standaard zilver maar wordt op een eerlijke manier gewonnen door het recyclen van zilveren sieraden en geschenken. Ecosilver wordt ook wel 'groen zilver' genoemd wat wil zeggen schoon, groen, gerecycled, milieuvriendelijk zilver. 

Ons Ecosilver wordt geleverd door Cookson Precious Metals en ontvangen wij met een bewijs dat het Ecosilver is. 

Waar mogelijk zullen wij altijd gebruik maken van Ecosilver. Helaas zijn nog niet alle materialen die wij gebruiken verkrijgbaar in Ecosilver. Wij hopen van harte dat ook deze producten in de toekomst in Ecosilver aangeboden worden, en zullen dan uiteraard ook hierin direct over gaan van normaal zilver naar Ecosilver.