Top

 • Terugblik 2015

Terugblik 2015: dromen, durven, doen! 

31 december 2015

Mijn allereerste bericht van 2015 was een armbandensetje met de boodschap Dromen, Durven, Doen. Waarbij ik zei dat dat mijn motto voor 2015 zou zijn. Het is een jaar geworden dat anders liep dan verwacht, maar waarbij het motto absoluut stand heeft gehouden. 
 
Wie me een jaar geleden had gezegd dat ik vandaag de dag weer in Nederland zou wonen en een woon-winkel-pand in Tilburg had gekocht had ik voor gek verklaard. Londen was geweldig, ik genoot er van mijn Londense studio in die prachtige oude theefabriek, op mijn fietsje langs de Thames wanneer de zon alweer onderging, van de parken en de vrijheid en uiteraard van de maatjes die ik maakte in de creatieve industrie. Toch liep het leven compleet anders dan ik had voorzien. Anders maar niet minder mooi. Ik haalde mijn diploma Jewellery Manufacturer & Designer (op z’n Nederlands gezegd, het eerste niveau goudsmid) en manlief en ik besloten terug te keren naar Nederland, daar waar we weer op een andere manier konden bouwen aan onze toekomst. Heerlijk dicht bij familie en vrienden waar geen Londen tegenop kon. Een keuze die lastig was maar waar ik oooooh-zo-blij mee ben ☺
 
2015 verliep niet zonder slag of stoot, een jaar van winnen en verliezen, extreme blijdschap en nog groter verdriet, stoeien en weer op staan. MmePomm is nog verder gegroeid dat het al was, bekender geworden en heeft zelfs haar eerste verkooppunt. Bij ons gaat het niet alleen om sieraden, maar echt om een gevoel wat ik hoop te delen via onze juweeltjes èn berichtjes hier op Facebook, Instagram en via de mail. Ik ben trots op de vele mailtjes die we elke week krijgen, dat we door middel van onze vrolijkheid en enthousiasme inspirerend zijn om je dromen te volgen en stil te staan bij wat je hebt. Dat telt voor mij, het is de kern van MmePomm en ik hoop van harte dat nog jaren en jaren door te mogen zetten. 
 
Zonder onze lieve Marleen, Neeltje, Tishya, Els en Nicole was me dit allemaal nooit gelukt, en ook hen wil ik vandaag dan ook extra extra extra bedanken. Meiden – geen diamant zo groot om dat gevoel te beschrijven ;)
 
 
Dat MmePomm niet alleen om sieraden draait bleek wel uit onze 9 meest gewaardeerde foto’s van 2015. Wanneer ik iemand ontmoet die MmePomm nog niet kent vertel ik over de sieraden, de gedachte erachter en in een adem door over jullie. Dat het een bijzonder contact in mijn ogen is, dat jullie mee leven en echt aan MmePomm verbonden zijn. Ik moest lachen toen ik me realiseerde dat geen van de 9 jaaroverzicht-foto’s om het sieraad op zich gaat maar om het verhaal wat ik erbij schreef wat dat nog eens extra bevestigd. Van een logo op een band waar jullie net zo blij van werden als ik, ons 6 jarig bestaan, mijn afstudeercollectie en diploma-uitreiking, tot een nieuw huis en studio. Ik zeg het vaker maar nog maar eens, ik prijs me echt enorm gelukkig met jullie als trouwe volgers!
 
Laatst zei iemand ‘Maaike kiest haast nooit voor de gebaande wegen’ en inderdaad ik kies voor de weg waarvan ik denk dat hij de mooiste is. Die me het meest laat leren, waarmee ik alles uit het leven haal en waarmee ik een ander kan helpen, kan raken of kan laten genieten. Dat is wat ik hoop door te zetten in 2016. 
 
Dan rest mij je te zeggen, bedankt voor al je lieve likes en reacties op onze berichtjes, waar ik elke keer weer zoooooooo blij van word. Ik wens je vanavond heel erg veel plezier, voor het nieuwe jaar extreem veel goeds, geluk en vooral gezondheid. Dat we mogen blijven genieten van elkaar en eind 2016 terug mogen blikken op een prachtig mooi jaar. Ik wens het je!
 
Heel veel liefs,
MmePomm
 
 
Ps: voor het nieuwe jaar staat dus alweer een hoop op stapel, waarvan ik jullie het grootste nieuws morgen al graag onthul. Een extra spannend moment, groter dan alles wat we tot nu toe bij MmePomm hebben gedaan.…. Dat beloofd wat, exciting!!31-12-2015 door Maaike | Terugblik, sieraden, Holts Academy, studie, 2015, Londen, verhuizen, buitenland