Top

 • Bangles met bergen liefde

Wauw, bangles met bergen liefde

Dinsdag 18-10-2016

W-A-U-W. Wauw. Wauw wauw wauw. Dat is wat ik dacht toen hij vanochtend op mijn werkbank lag, de bangle-set voor lieve klant Yvonne. Met veel liefde ontwerp ik enorm veel sieraden die ik allemaal stuk voor stuk prachtig vind, want anders maak ik ze uiteraard niet. Maar de armband van vanochtend komt op mijn eigen verlanglijstje te staan, zo mooi vind ik hem. Het uitgangspunt bij elke opdracht is altijd dat het sieraad perfect moet matchen bij degene die het zal gaan dragen. Het moet een verhaal dragen, een emotie omvatten die met geen pen valt te omschrijven en symbool staan voor het gevoel of de herinnering waarvoor het gekocht wordt. En zo ontstond het sieraad van Yvonne, waarbij het beste woord om het te omschrijven gewoon WAUW is. 

Ongeveer een jaar geleden klopte Yvonne met een bijzondere opdracht bij me aan. Speciaal voor haar zussen, broers en zichzelf mocht ik 3 zilveren bangles en 2 herenarmbanden maken met een prachtig gezegde wat hun vader altijd zei: "Het is nog nooit zo deuster west of het wod'n wal wier lich...". Met hun vader voor altijd in hun hart werden de armbanden met extreem veel liefde ontvangen en met veel trots gedragen. Wederom is het woordje 'wauw' wellicht het best om deze prachtige opdracht te verwoorden. 

Een klein jaar verder klopt Yvonne opnieuw bij me aan. Samen brainstormden we via de mail over hoe de bangle uit te breiden tot een bangle-set zodat ze ook haar
man en twee kinderen symbolisch altijd bij zich kon dragen. Ze koos voor een extra bangle met daarop een persoonlijke tekst, de namen en geboortedata van haar kroost en de naam van haar man en zichzelf met hun trouwdatum. Aan de bangles kwamen de vingerafdrukken van de kinderen en een klein gouden hartje. En zo kwam het dat vanochtend het resultaat voor me lag. Een armband waar uren en uren mega liefdevol werk in zit en hopelijk straalt hij het uit. Om de gegraveerde vingerafdrukken zo mooi mogelijk uit te laten komen koos ik ervoor de hele bangle-set met de hand met verschillende piepkleine mopjes te polijsten, een monniken-werk eerste klas maar amai wat was het het waard. Ik was opslag verliefd en kon het niet laten Yvonne gelijk even te mailen met een foto. Ze mailde me direct terug hoe geraakt ze was en schreef vanmiddag het volgende berichtje op de Pomm-Facebook-pagina:

Yvonne Wienk "Voor de tweede keer een zeer persoonlijke opdracht geplaatst bij Mme Pomme. Zo super tevreden met het resultaat, trots, ontroering en kippenvel all over the place!!!"

Voor de 8e keer 'wauw', ik kan het niet anders zeggen. Enorm blij ben ik dat ik ook deze opdracht heb mogen maken, met bergen liefde en om een leven lang plezier van te 
hebben. Yvonne, ik wens je er nogmaals heel, heel veel plezier van. 


Liefs,


18-10-2016 door Maaike | familie, herinnering, gezin, vingerafdruk, vingerafdruksieraad, inktafdruk, bangle

Comment Form is loading comments...