Top

As-sieraden

As-sieraden

Doormiddel van een as-sieraad kun je letterlijk en figuurlijk op een mooie manier degene bij je dragen die zo diep in je hart zit maar je zo moet missen. Omdat het fijn voelt diegene bij je te hebben of zodat hij of zij je op deze manier symbolisch toch een steuntje in de rug kan geven. 

Een as-sieraad is een extreem waardevol sieraad. De emotie die er in verpakt zit moet precies kloppen, zowel bij jou als degene voor wie het symbool staat. Met enorm veel liefde maak ik as- en herinneringssieraden, ik vind het een eer en een uitdaging exact dat gevoel te verpakken in een sieraad wat je voor altijd met de grootste liefde zult dragen. 

Klein en subtiel, groot maar verstopt, kleurrijk of ingetogen, de mogelijkheden zijn enorm. Mijn as-sieraden zijn geen standaard as-sieraden, geen kokertjes en nergens een schroefje. Ik verwerk as in tijdloze maar ook een tikkeltje stoere sieraden. Of dit nu een armband, een ring, een setje ringen of juist een mooie ketting is. 

Ik maak 4 verschillende soorten as-sieraden:

As in emaille

Een prachtige manier van as in een sieraad is as in emaille. Emaille is een fijn glaspoeder wat op ongeveer 850 a 900 graden uitvloeit tot glas. Nog nooit eerder had ik een sieraad gezien waarbij as gemengd werd met emaille, na veel tests vond ik de perfecte manier hoe ik as in emaille kan verwerken. Het resultaat is een ontzettend mooi, bijna alsof het een steen is. Het as is hierdoor te zien maar doordat het oogt als een steen niet direct duidelijk dat het as is. 
Prijsindicatie: vanaf € 110,-


    


As in glas

Bij het werken van as in glas verhit ik staafjes glas in een krachtige vlam waardoor het vloeibaar wordt. Het as verwerk ik op deze manier door het bolletje glas en zo kan ik het in een sieraad zetten als een edelsteen. Het glas is in enorm veel kleuren beschikbaar. Deze manier van het verwerken van as is subtiel maar toch heel bijzonder. 
Prijsindicatie: vanaf € 110,-
  


As in samengevloeid glas

In deze bijzondere manier van het gebruik van glas in as werk ik samen met glaskunstenares Yvon Feenstra van Glass by Yvon). Hierbij maken we gebruik van 2 lagen glas. In de boven of onderzijde van het glas zit een relief waarin het as heel mooi in het glas ligt. Door het glas op speciale wijze langdurig te verhitten vloeit het prachtig samen waardoor het prachtig resultaat geeft. Het glas is in alle kleuren van de regenboog te kiezen en het ontwerp van de hanger die volledig om het glas heen gevormd is, ontwerp ik specifiek op jouw verhaal. 
Prijsindicatie: vanaf € 200,-  

    


As in een holle vorm

Simpel gezegd het meest gangbare as-sieraad. Hierin 'verpak' ik het as niet in glas of emaille, maar smeed ik letterlijk ergens in het sieraad een holle vorm. Met een klein pincet en kwastje vul ik de holle vorm met een beetje as waarna ik hem volledig dicht smeed. 
Prijsindicatie: vanaf € 220,-

    


Vrijblijvend kijken wat mogelijk is 

Wanneer je interesse hebt in een as-sieraad nodig ik je graag vrijblijvend uit in mijn atelier. Hier kan ik je allerlei voorbeelden laten zien, kan ik je mijn werkwijze uitleggen en kun je in alle rust je verhaal vertellen. Samen kijken we wat voor sieraad het allermooiste bij je past. Mijn atelier is gevestigd in Tilburg en open op afspraak op dinsdag, woensdag, vrijdag of op zaterdag. Mail me gerust op info@mmepomm.com en wie weet zie ik je binnenkort. 

Lieve groet,
Maaike