Top

 • Overzicht, genieten & ambacht

Overzicht, genieten en ambacht


Zondag 31-12-2017

Lieve allemaal, de laatste dag van het jaar, en wat voor een jaar. Voor sommigen een jaar van verlies, van vallen en weer op staan. Voor anderen een jaar van licht en liefde. Voor mij een jaar waarin ik koers vond en intens heb mogen genieten.

Rondom de jaarwisseling evalueer ik elk jaar het jaar en maak ik plannen voor het nieuwe jaar. In een schriftje schrijf ik elk jaar op wat er dat jaar goed ging, wat er fout ging, waarom het goed of fout ging, wat mijn focuspunten en doelen waren en of ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Ik denk aan processen, trends en mijn eigen kwaliteiten, zowel zakelijk als privé. Dat evalueer ik tot een nieuw plan voor het jaar wat komen gaat. Mijn doel achter dat ene schriftje, balans opmaken en elk jaar proberen mezelf te verbeteren en bewust gelukkig zijn.

Eind 2016 zat ik in een koffietentje met dat ene schrift en ik zeg eerlijk dat ik er eind 2016 heel wat anders voor stond, er was dat jaar teveel gebeurd en ik was op. Ik begon 2017 met een verse lei en op mijn focuslijstje stonden 3 kernwoorden: overzicht, genieten en ambacht. Leuk altijd plannen maken, maar normaal gaat alles stiekem totaal zoals niet je het had bedacht. Een jaar verder, ik zit in hetzelfde koffietentje als waar ik mijn jaarplan vorig jaar schreef, alleen mijn woorden zijn nu compleet anders: “2017, ik kan me in 15 jaar tijd niet herinneren zo gelukkig te zijn geweest als afgelopen jaar”... werkelijk, ik meen het, 2017 wat heb je me laten stralen!

Ik koos er bewust voor MmePomm weer in mijn eentje te runnen, verhuisde mijn atelier naar een nieuw en licht gebouw waar ik elke dag geïnspireerd word door mijn ateliergenoten en alle lieve klanten die ik er heb mogen ontvangen. Ik verbeterde processen, werd nog meer bedreven in mijn ambacht en vond het vuur weer dubbel en dik. Want amai wat heb ik on-ge-lo-fe-lijk veel bijzondere sieraden mogen maken. De emotionele waarde daarvan is onschatbaar en dat maakte mijn liefde voor het vak alleen maar groter.

Ik draai al even mee, en in ruim 8 jaar heb ik dikwijls koers bijgesteld. Waar ik afgelopen jaar vaak schrok dat gewaardeerde collega’s die al jaren succesvol draaiden de stekker uit hun bedrijf trokken en hun geluk elders gingen zoeken, gaf het mij alleen maar meer drive, meer besef dat ik op de stoel zit waar ik thuis hoor. In mijn atelier ben ik als een vis in het water en prijs ik me echt heel, heel gelukkig.

Ik sluit het jaar af met een bomvolle mailbox vol mailtjes die ik komende week weer met een berg nieuwe energie ga beantwoorden, maar boven boven al met een heel tevreden en trots gevoel. Overzicht, genieten en ambacht, het is me gelukt. Ik dank jullie voor alle mooie opdrachten in 2017, voor het trouwe volgen en hoop van harte dat ik er samen met jullie in 2018 net zo’n feest van mag maken. Ik wens jullie vanavond heel veel plezier en begroet jullie weer graag in het nieuwe jaar, happy new year!


Alle liefs,


Ps: de foto bij dit bericht is een collage van mijn meest gewaardeerde foto’s in 2017 op mijn Instagram-pagina www.instagram.com/mmepomm31-12-2017 door Maaike | persoonlijk, 2017, evaluatie, plannen, balans, genieten

Comment Form is loading comments...