Top

 • Trouwringen met engelen-geduld

Trouwringen met engelen-geduld

Dinsdag 26-1-2016


Als ik het me goed herinner ontving ik aan het einde van de zomer een mailtje van enthousiaste klant Angela over het ontwerpen en maken van trouwringen voor haar en haar man Onno. Op dat moment wist ik dat ik terug naar Nederland zou verhuizen en toevallig naar een locatie niet ver bij Angela en Onno vandaan. Zo maakten we dus een afspraak en kwam het dat ik deze prachtige opdracht van hen kreeg. 

Het zal je maar gebeuren, enkele jaren getrouwd en dan tijdens je vakantie je echt gouden trouwring verliezen, net in de branding. Oh-my wat moet je dan gigantisch balen. Haast een week lang zochten ze naar de verloren ring maar helaas had de zee het pronkstuk te pakken. Door de matige ervaring die ze hadden bij het kopen van de trouwringen kwamen Onno en Angela via Facebook bij mij terecht. Geen poespas en snelle verkooppraatjes, maar eerlijk en open communiceren en een ontwerp wat ze beiden echt precies bij hen vonden passen. 

Net in de studio in Haaren kwamen Angela, Onno en hun lieve zoontje bij me op de koffie en samen bespraken we hun ideetjes en legde ik tal van opties, structuren en de achtergrond van metalen, stenen en diverse steenzettingen uit. Door mijn extreme agenda lag de opdracht weken stil maar uiteindelijk schetste ik 4 opties waarbij ze voor de eerste optie gingen: 2 zilveren ringen met een opengewerkt half hartje in beide ringen (wat samen dus een compleet hartje vormt) en bij de damesring een subtiel net wat verhoogde zetting met een zirkonia steentje. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. 

Om Onno en Angela een beeld te geven van alle stapjes in het proces van het smeden van een ring maakte ik tijdens het maken verschillende fotootjes. Hieronder zie je de making of, van de eerste schetsen op papier tot hoe dit steentje gezet werd en het uiteindelijke resultaat. Het uitzagen en insolderen van het hartje wat zoooooooo lastig was en waarvoor ik bergen geduld moest hebben. 
Al met al hadden Onno en Angela engelen geduld zo lang als ik ze moest laten wachten, maar wauw wat was het geweldig leuk hen de ringen laatst dan toch eindelijk echt te mogen overhandigen. De twinkeling in Angela's ogen toen ze de ring net om had en tegen haar man zei "ja dit is écht vakmanschap" was voor mij de kers op de taart. 

Onno en Angela, nogmaals enorm bedankt voor jullie prachtige opdracht!

Liefs,


26-1-2016 door Maaike | Trouwringen, echt zilver, slagletteren, zirkonia, tunnelzetting


Comment Form is loading comments...