Top

De studioDE STUDIO

Na jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt ben ik terug in de stad waar mijn loopbaan 15 jaar geleden begon, de ruwe diamant van Nederland, het altijd bruisende en creatieve Tilburg. Omdat mijn eigen atelier-winkel momenteel compleet verbouwd en gerenoveerd wordt heb ik het komende half jaar een schattig atelier aan de rand van het centrum. Je vindt me in een charmant wit pandje uit begin 1900:

Atelier 5
Lange Nieuwstraat 59
5041 DA Tilburg


Op dinsdag, woensdag en vrijdag is mijn atelier open op afspraak. Neem hiervoor altijd eerst even contact met me op en ik zorg dat de koffie klaar staat. Wanneer een door de weekse dag geen optie voor je is dan is in overleg een bezoekje op zaterdag uiteraard ook geen probleem. 

Let op: de Lange Nieuwstraat bevindt zich in een betaald parkeren gebied, zie plattegrond hieronder. Het groene, rode en gele gebied betreft betaald parkeren, net om de hoek in de Nijverstraat, Gasstraat, Mickelerstraat is het gratis parkeren maar iets lastiger een plekje te vinden. Dubbelcheck altijd even of er inderdaad geen parkeermeter staat want de situatie rondom betaald parkeren in het centrum van Tilburg is aan het wijzigen.  Parkeerinformatie
- Parkeervakken Lange Nieuwstraat: betaald, meestal voldoende parkeergelegenheid. 
- Parkeervakken Nijverstraat, Gasstraat, Mickelerstraat: gratis, beperkte beschikbaarheid. 
- Parkeerterrein Burgemeester Broxlaan: betaald, voldoende parkeergelegenheid. 
- Parkeergarage Tivoli (op de kaart aangeduid met A): betaald, voldoende parkeergelegenheid (tenzij grote concerten in Popcentrum 013 maar deze zijn over het algemeen 's avonds). Dichtbij terrasjes en restaurantjes aan de Korte Heuvel. 
- Pakeergarage Pieter Vreedeplein: betaald, voldoende parkeergelegenheid. Dichtbij de grootste winkelstraat van Tilburg (de Heuvelstraat). 

Tips in Tilburg
Zeer geregeld ontvang ik mensen vanuit het hele land, die een bezoekje of workshop in mijn atelier combineren met een dagje of weekendje Tilburg. Graag geef ik je hierbij dus wat tips over wat meer te doen in mijn bruisende stad. 

Lunchen, Tilburg zit bommetje vol leuke koffie-lunch-adresjes dus je zult niet snel verkeerd zitten. Mijn favoriete adresjes zijn:
- Smeer 'm, op enkele minuten lopen van mijn atelier: Burgemeester Broxlaan 8-84. http://smeer-m.nl.
- Buutvrij Koffiecafe, net wat verder lopen maar een heerlijk creatief koffie-cafe wat mij keer op keer vrolijk maakt : Stationstraat 49. http://buutvrijtilburg.nl. Broodje truffelious is zooo lekker ;)
- Aan de andere kant van het stadscentrum maar wel een hele fijne vibe vind je bij Locals: Heuvelstraat 128. http://locals-tilburg.nl.  

Hapje eten, als Brabantse Bourgondiër kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze adresjes op een paar minuutjes lopen zijn om te smullen: 
- RAW, dit restaurant/ eetcafe vind je vlakbij in de industriële spoorzone. Het eten is puur en verrukkelijk. Iedereen die ik ermee naar toe neem wil er nog eens naar terug, onze aanrader: biefstuk in jus. Het adres Burgemeester Broxlaan 79-8. http://www.raw013.nl 
- La Cubanita, een bommetje vol restaurantje in mexicaanse/cubaanse sferen met heerlijke tapas gerechtjes. Telegraafstraat 1. https://www.lacubanita.nl/tapas-tilburg 
- Sushi, in Tilburg zit op elke hoek wel een sushi restaurant dus sushi missen doe je hier niet snel. Mijn favorieten op loopafstand zijn Sumo (Heuvel 25 http://restaurantsumo.com, of Mo-Jo sushi (Heuvelring 90 http://ww.mo-jo.eu).